Alla inlägg den 15 september 2011

Av Sarah Kleist Åstrand - 15 september 2011 21:58

Först och främst gick det bra på träning igår ! 

Lilla Laban höll jättefin kontakt i linförigheten, och förvisso gör vi bara lite vändningar, halter, och traskar korta sträckor, men det artar sig.  Tyvärr går han för långt bak när vi har lägre tempo, det händer emellanåt att han glömmer sätta sig vid halt, och fria följet behöver en hel del finslipning.

Inkallningen blev riktigt snygg, men fortfarande dröjer det något ögonblick från kommando till reaktion, och även om slutet har blivit bättre så drar han fortfarande lite till vänster när han kommer fram till mig.

Sättande under gång blev först inte så bra, men andra gången blev mycket bättre. Läggande under gång är en helt annan sak, jag kan inte påstå att han direkt slänger sig ner i liggande, snarare tvärtom...


Piivos ligg-träning är ett kapitel för sig just nu, jag måste vara nästintill övertydlig. Däremot gick linförigheten riktigt bra, och inkallningen blev skitsnygg !


I kväll surfade jag runt lite på nätet, kikade in på djurklinikens sida och klickade på bloggen. Ögonveterinär Eva Gustavsson kommer och ögonlyser den 22/9. Det är om en vecka, och avståndet kräver bara ett par apostlahästar, men tyvärr räcker inte min skrala halvpension till att bekosta både ögonlysning och livsnödvändigheter i en vecka. SUCK !

Det blir till att vänta på Uffes lön, tajma en bra dag, och lyckas få låna bilen till Näsum.


På ren ingivelse klickade jag på Aktuellt-fliken, och såg den upplyftande infon att hundpromenaderna startar igen i november!

Det är 46 dagar till november, lite drygt 6 veckor, men det går fort, och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Ovido - Quiz & Flashcards