Alla inlägg den 20 juni 2011

Av Sarah Kleist Åstrand - 20 juni 2011 14:48

Har inte mått så bra idag, herr ångest var och hälsade på igen.

Det var dock ganska länge sedan sist så det kan jag vara glad över.


Någonting som brukar få mig att må bättre är att gå ut och träna hund, så efter att ha rastat gänget och plockat in lite matvaror tog jag med det jag skulle ha i träningen och tog ut Laban på ett litet pass.

Det var precis vad vi behövde båda två !   

Vi tränade fot, inkallning ( hit + fot ) , och lite svängar vi lär oss på rallylydnaden. Ett litet pass med utställningsträning hann vi också med. Slutligen fick Laban göra ett uppletande. Han var rätt ute och hittade föremålet ( tennisbollen ) men tyvärr tog han det inte.


Summan av kardemumman ?


Vi behöver fila lite på fot ( som till slut gick riktigt bra ), inkallningen är lite trögstartad men lilleman håller i övrigt ett bra tempo, placeringen framför mig är riktigt bra ( men med tanke på hans nätta format så kan han ju inte direkt närapå lägga huvudet mot min mage..  ), och från hit ska han ju placera sig i fotposition. Den senare blev tyvärr lite slarvig och fick göras om ett par gånger innan den blev ok.

Utställningsdelen har helt klart sett bättre ut, men vi hade tyvärr inte vädret med oss, och Laban hade inte fått vänta i sin bur och bli förväntansfull. Nu tar vi en lång paus från utställningsträning, den är som bekant inte lika rolig som lydnadsträning varken för Laban eller mig. Förhoppningsvis kan vi anmäla och delta på rasspecialen i Söderåkra den 6 augusti, håll tummarna för det !


Slutligen vill jag sända ett STORT GRATTIS till Elisabeth och Kjell för deras nybakade SE UCH Mannos Xoxi som fick sitt avgörande Cert + blev BIR på schäferutställning i Kalmar i lördags !

Grattis även till handlern Rolle som uppenbarligen är väldigt skicklig. Xoxi är en väldigt bra hund i sig, men även en medelmåttig hund kan se ut som en stjärna med en skicklig handler i andra änden av kopplet, och vice versa ; en bra hund kan se ut som en medelmåtta med "fel" handler i andra ändan av kopplet. Det gäller alltså att kunna visa individen på rätt sätt för att i möjligaste mån dölja eventuella brister och få fram det bästa hos just den individen.


Laban har ett tydligt "fel" som tyvärr inte går att dölja, men då är det ju upp till mig att lyckas få fram alla hans kvalitéer och få honom att glänsa över alla andra. Inte helt lätt alla gånger, ibland är ju ens hund i synnerligen bra dagsform och på gott humör, och ibland har den inte alls lust att knata runt i ringen och visa upp sig. Och själv är jag inte lika skicklig att jag lyckas "trolla bort" och dölja den sämre dagsformen hos hunden.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards